Fakultní nemocnice v Motole se důrazně ohrazuje proti nepřesným a zavádějícím informacím uvedeným v článku na Seznam Zprávách s titulkem „I 30 hodin bez odpočinku. Zákoník práce se v Motole nedodržoval.“ Rádi bychom uvedli na pravou míru, že závěry vyvozené v tomto článku jsou založeny na neúplných a nesprávně interpretovaných informacích z kontrolního protokolu Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu.

Nemocnice důrazně odmítá tvrzení, že by došlo k systematickému a vědomému porušování zákoníku práce, zejména v tak závažném rozsahu, jaký byl v článku naznačen. Zároveň se musíme ohradit proti nařčení, že bychom nezajistili odpovídající odpočinek a bezpečnost našich zaměstnanců.

Výkon práce i 30 hodin bez odpočinku

Konkrétní příklad v článku uvádí, že jedna ze zaměstnankyň odpracovala v době od 16. do 17. 11. 2023 31,5 hodin. To však není pravda. Dne 17. 11. 2023 byl státní svátek a zaměstnankyně z tohoto důvodu ve své standardní směně nepracovala.

Úhrady za práci přesčas

Z důvodu nastavení interního mzdového systému bylo do května 2024 možné práci přesčas vykonanou nad 34 hodin za kalendářní měsíc uhradit zaměstnancům až s platem v následujícím kalendářním měsíci. Příslušná část platu a příplatku náležející za tuto práci přesčas tedy byla zaměstnancům řádně poskytnuta. Ve všech případech uvedených v kontrolním zjištění tedy byla veškerá práce zaměstnancům uhrazena.

Vyzýváme proto Oblastní inspektorát práce, aby své prohlášení o výsledcích kontroly důkladně přezkoumal a opravil, neboť nepřesné informace, které byly následně zveřejněny, mohou poškodit dobré jméno Fakultní nemocnice v Motole, stejně jako důvěru veřejnosti v celé české zdravotnictví.